Το γαϊδουρινό γάλα & οι ευεργετικές του ιδιότητες.

Το γαϊδουρινό γάλα & οι ευεργετικές του ιδιότητες.

Η σύνθεση του γαϊδουρόγαλου είναι παρόμοια του μητρικού γάλατος. Από την αρχαιότητα είχαν εντοπισθεί οι θεραπευτικές του ιδιότητες για ορισμένες...






 παθήσεις, αλλά και η χρήση του ως φυσικό καλλυντικό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση σε άτομα με δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα, αλλεργίες και ως προληπτικό μέτρο για μια σειρά από παθήσεις ενηλίκων.

Το γάλα γαϊδούρας θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση των Δερματολογικών παθήσεων – Ξηροδερμία – Ψωρίαση – Ενίσχυση δοντιών και ίασή τους – Πόνοι αρθρώσεων - ΄Ασθμα – Έλκος στομάχου – Πονόλαιμος – Δυσκοιλιότητα – Βήχας κάθε είδους – Εκζέματα – Ακμή.

Το γάλα γαϊδούρας είναι επίσης εξαιρετικό για την αντιγήρανση και την θεραπεία των ρυτίδων.

Έχει 60 φορές την βιταμίνη C από το γάλα της αγελάδας. Επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D & Ε. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, νατρίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, ανοσφαιρίνες και γλυκερίνες.

Το γάλα γαϊδούρας είναι επωφελές για κατανάλωση και φροντίδα του δέρματος.

Στον παρακάτω πίνακα δίνονται οι τιμές των βασικών συστατικών του γάλατος από διάφορα ζώα.

Εύκολα προκύπτει ότι το γάλα γαϊδούρας είναι αυτό που προσομοιάζει περισσότερο το μητρικό γάλα και η υψηλή του περιεκτικότητα σε λακτόζη επιδρά ενισχυτικά στην απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο καθιστώντας το πολύτιμη διατροφή ιδιαίτερα για παιδιά και ενήλικες με οστεοπόρωση.

πηγή