Σοκολατομπουκιές

Οι σοκολατομπουκιές δεν είναι άλλες από τα γνωστά λαχταριστά σοκολατάκια που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας πλέον τόσο εύκολα και απλά με ότι υλικά βρίσκονται στο ντουλάπι μας. Σκεφτείτε πως είναι και ένας τρόπος να βγαίνουμε ασπροπρόσωποι σε ξαφνικούς επισκέπτες. Ιδού λοιπόν μια από τις συνταγές που τόσο μας αρέσουν!



                                                                                                                                                                           
Υλικα
200 γρ. κουβερτούρα (μπορεί να είναι υγείας ή γάλακτος ακόμη και λευκή)
100 γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
1 κουτ. γλυκού λάδι

Τρόπος παρασκευής

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί.(Για όσους δεν γνωρίζουν το μπαιν μαρί βάζουμε λίγο νερό σε μία κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και από πάνω βάζουμε μία άλλη μικρότερη ή ένα  μεταλικό μπωλ μέσα στο οποίο έχουμε βάλει την κουβερτούρα μας. Αυτό το σκεύος δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό που βρίσκεται μέσα στην κατσαρόλα μας αλλά να απέχει λίγο γιατί θα υγρανθεί η κουβερτούρα μας και δεν θα μας βγει σωστή).
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα μας ρίχνουμε το λαδάκι το οποίο της δίνει μια ιδιαίτερη γυαλάδα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους ή και χοντροκομμένους για όσους το επιθυμούν. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένα μπισκότα ή ακόμη και γλυκό του κουταλιού. Ο καθένας σας μπορεί να πειραματιστεί και να αυτοσχεδιάσει έτσι όπως του αρέσει. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε μπουκιές πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας που έχουμε στρώσει στο τραπέζι. Αφήνουμε μέχρι να σφίξουν και να στεγνώσουν. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Δεν ξέρω βέβαια πόσοι από εσάς θα κρατηθείτε να μην φάτε καναδυό πριν προλάβουν να σφίξουν καλά.

Καλή σας Επιτυχία από Brigitte